Mededelingenblad 2 juli 2017 Mededelingenblad 2 juli 2017

Ontmoetingskerk 10,00 uur, ds. H.C. van Capelleveen

Namens de kerkenraad een hartelijk welkom voor u allen, ook voor hen die via KerkWebRadio met ons verbonden zijn.

COLLECTE
De diaconale collecte is voor Nationaal Fonds Kinderhulp. Kinderhulp helpt ongeveer 100.000 kinderen per jaar. Dat die hulp hard nodig is blijkt wel uit de laatste armoedecijfers:  1 op de 8 kinderen groeit in ons land op in armoede. Ze kunnen niet meedoen met leeftijdsgenootjes en hebben volwassen zorgen. Vaak kunnen ze ook nergens meer aankloppen voor hulp. Deze kinderen wonen thuis, op een leefgroep of in een gezinshuis en worden bijgestaan door maatschappelijke organisaties. Wij ondersteunen ze met simpele dingen zoals contributie voor een sportclub, een fiets, een dagje uit, zwemlessen, opleiding of een cadeautje van Sinterklaas. Omdat ook zij geluk en een mooie toekomst verdienen!

De tweede collecte is bestemd voor de kerk met als doel Jeugdwerk Protestantse Kerk.

-Mevr. Mats de Jong verblijft voor revalidatie na haar knieoperatie in de Magnushof. Adres: Jacob Ruijsdaellaan 30,
1741 KW Schagen.
-Dhr. Jaap Strijbis verblijft voor drie maanden in Heliomare om te revalideren. Zijn adres is: Heliomare afdeling 2b, Relweg 51, 1949 EC Wijk aan Zee.
-Mevr. Sylvia Dijkstra is afgelopen week  geopereerd aan haar schouder. De verwachting is dat zij komende week weer thuis zal zijn om daar verder te herstellen.
-Mevr. Leni Hoogvliet heeft  afgelopen week in het ziekenhuis in Alkmaar een dotterbehandeling ondergaan. Zij is weer thuis en het gaat goed.

Actie lopen voor Kenia.
Twee jaar geleden is de jeugd naar Kenia geweest.
Nu gaan de senioren ook en aan ons wordt gevraagd om via acties geld in te zamelen, voor een school in Kenia, waar nu 120 kinderen komen.
Deze school willen ze uitbreiden voor 400 kinderen.

Jan Bergsma loopt weer de 4 daagse van Nijmegen.
Wilt U hem sponseren voor Kenia.
Na de dienst staat Jan met een lijst in de Brink.